Project Description

L’any 1909, Antoni Sansalvador va encarregar a l’arquitecte Josep Maria Jujol, la urbanització i la construcció d’una casa, a una peça de terreny del passeig de la Mare de Déu del Coll, 79. Poc temps després el 1912, la Finca va passar a mans del seu germà Salvador, qui decidí fer alguns canvis en la construcció, de la casa i l’obertura d’un pou per extreure aigua d’uns quaranta metres de profunditat.

Analitzada l’aigua es descobrí que aquesta, tenia traces de Ràdio. Arran d’aquesta troballa el doctor Sansalvador decidí explotar l’aigua com a element medicinal creant el 1915 la Societat d’Aigua Radial i construint dues coves, per accedir al pou. Un producte que es venia a les principals farmàcies i a botigues de queviures selectes, així com oferint tastos d’aigua a totes aquelles persones que anaven a prendre l’aigua a la Finca. Fins que un dia el pou es va secà i el negoci va rodar pel pedregal. L’any 2009 l’Ajuntament de Barcelona, recuperà la Finca Sansalvador després d’una etapa de restauració.

Actualment, Finca Sansalvador és la seu del Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis, entitat que també ofereix la possibilitat de visitar aquest edifici modernista per explorar la interessant història familiar amaga.

Fotografies:  Josep Maria Contel / Arxiu JMC

Altres equipaments que gestiona el Taller d’Història de Gràcia
Reservar visita:

El segon dissabte i quart diumenge a les 10:30 es fan visites obertes al públic.

*La visita dura una hora i té un cost de 3€ per persona. Per als grups consolidats s’estipula un grup mínim de 20 persones o la seva equivalència amb 60€.

Llengua: El segon dissabte en català i el quart diumenge en castellà. Per a grups consolidats es pot demanar amb català, castellà i anglès.

Les visites per grups consolidats: escoles, instituts, universitats, associacions, grups privats… es pacta l’horari i el dia amb l’entitat a través del correu facilitat. Poden ser entre setmana, tant al matí com a la tarda.

Totes les reserves s’efectuen a través d’aquest correu:

tallerhistoriagracia@gmail.com